'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

Een thriller met een hoog octaangehalte: Geraffineerd, vlijmscherp en overtuigend.' Steven Saville, internationaal bestsellerauteur van Crucible

'Vlot geschreven politieprocedure in de verre toekomst.' Eddy Bertin, NBD/Biblion

Jeff Carlson

Jeff Carlson

Jeff Carlson werd geboren op de dag dat de eerste mens voet op de maan zette, en werd nog net niet Apollo, Armstrong of Raket genoemd door zijn ouders. Zijn vader werkte toentertijd voor NASA en zijn grootvader van zijn moeders kant was een enorme science fiction fan die de gesigneerde Foundation trilogy van Isaac Asimov in zijn boekenkast had staan. Beide mannen hebben een grote invloed op Jeff gehad. En in deze high-tech eeuw is het al zo eenvoudig om met een voet in de realiteit te staan en de andere in de Sci-fi wereld. Jeff schrijft dan ook zowel mainstream als fictie.

Jeff is de internationale bestseller schrijver van de Plague Year trilogy, door de New York Times geprezen als ‘aangrijpend, oprecht en realistisch’.

Zijn romans zijn in veertien verschillende talen verschenen, waaronder Spaans, Duits, Roemeens, Russisch en Tjechisch. Zijn korte verhalen zijn daarnaast onder andere ook in het Nederlands, Esperanto, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Italiaans en Pools verschenen. Onlangs is in het Nederlandse SF, fantasy en horror magazine ‘SF-Terra’ zijn verhaal ‘Long eyes’ verschenen.

Jeff woont met zijn vrouw en zoons in California in de Verenigde Staten.