'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

Een thriller met een hoog octaangehalte: Geraffineerd, vlijmscherp en overtuigend.' Steven Saville, internationaal bestsellerauteur van Crucible

'Vlot geschreven politieprocedure in de verre toekomst.' Eddy Bertin, NBD/Biblion

Patricia Verlinde

Patricia Verlinde

Patricia wordt onder de naam Versfeld in de nacht van 10 maart 1980 in Eindhoven geboren. Ze heeft daar een gelukkige jeugd, omringt door haar familie en vrienden. Al vanaf het moment dat ze kan lezen geeft ze de voorkeur aan griezelverhalen. Naarmate ze ouder wordt verdwijnt de interesse in het horrorgenre, maar de fascinatie voor mythische wezens en mystieke werelden blijft haar prikkelen.

In 2002 leert ze haar toekomstige man en vader van haar twee kinderen kennen en verhuist met hem naar Terneuzen. Mede door het gemis van de dagelijkse aanwezigheid van familie en vrienden, groeit haar voorliefde voor boeken. Nadat ze bijna alle boeken op de planken van de plaatselijke boekhandel heeft gehad, besluit ze voorzichtig de eerste stappen in haar eigen schrijfcarrière te zetten. Dit opent een compleet nieuwe wereld voor haar. Waar ze eerst als lezer met de verhalen van anderen meeleefde, zit ze er nu als schrijfster middenin. Ze kan haar eigen verhalen en avonturen creëren en dit werkt ontzettend bevrijdend. Voor het eerst heeft ze nu het idee, dat ze echt weet wat ze wil doen in haar leven.

Zoals elke schrijfster krijgt ze echter tegenslagen te verwerken en de laptop verdwijnt tijdelijk in de kast. Als ze bij toeval een interview met Stephenie Meyer ziet, blijkt dit alles te zijn dat nodig is om voor een ommekeer in haar leven te zorgen. Ze herkent zoveel van zichzelf in het verhaal van Meyer, dat de lust tot schrijven weer in alle hevigheid opkomt. De laptop komt uit de kast en ze begint weer te schrijven. Als ze het vertrouwde gevoel van de gladde toetsen weer onder haar vingertoppen voelt, realiseert ze zich dat het niet gaat om wat anderen van je werk vinden. Het gaat om het plezier dat je beleeft terwijl je zelf in dat creatieve schrijfproces zit. Deze keer besluit ze dan ook om puur voor zichzelf te schrijven. Ze denkt niet aan wat anderen graag willen lezen of zullen denken van haar werk, maar kiest voor het genre waar ze vroeger altijd al zo dol op was. Dit verhaal was puur voor eigen vermaak bedoeld, maar als het manuscript af is beseft ze dat dit wel eens het beste werk zou kunnen zijn dat ze tot nu toe gemaakt heeft en ze stuurt het manuscript op. Het lange wachten werpt zijn vruchten af. Het Antiserum is geschreven als een soort eerbetoon richting de wereld die Stephenie Meyer heeft gecreërd met haar Twilight saga. Maar op een eervolle manier en met een compleet eigen verhaal.

Ga naar de website van Patricia Verlinde