'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

Een thriller met een hoog octaangehalte: Geraffineerd, vlijmscherp en overtuigend.' Steven Saville, internationaal bestsellerauteur van Crucible

'Vlot geschreven politieprocedure in de verre toekomst.' Eddy Bertin, NBD/Biblion

Peter van Oosterum

Peter van Oosterum

Peter van Oosterum is geboren op 24 maart 1940, oftewel de eerste paasdag, te Den Helder. Na zijn jeugd ging hij naar de HBS om, na afgestudeerd te zijn, les te gaan geven op de basisschool. In 1978 zou hij deze periode afsluiten als schoolhoofd en werd hij directeur van de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde te Hilversum. Gedurende zijn onderwijstijd had Peter al veel interesse voor natuurgeneeskunde. Nadat hij afscheid had genomen van deze academie, besloot hij dan ook om zich uitsluitend met zijn eigen praktijk bezig te gaan houden.

Teneinde met voldoende bevoegdheid bezig te zijn met gezondheid en menselijk welbevinden, heeft hij de medische basisvakken grondig bestudeerd en een certificaat behaald in klinisch fysische diagnostiek. Door op analoge wijze te denken over de Duitse “Blut und Harn” therapie, ontwikkelde hij een therapie die op soortgelijke wijze gebruikt maakt van tranen. Bij uitgeverij Ankh Hermes is hierover het boekje “Laat je tranen de vrije loop” verschenen. De Engelse vertaling is bij Asgrow Publishers verschenen onder de titel: “Tears a key to a remedy”.

Naast zijn belangstelling voor geneeskunde, heeft science fiction hem altijd geïnteresseerd, vooral Asimov en het principe van het positronisch brein. ‘Science fiction moet een soort geloofwaardigheid hebben die het gevoel geeft van “Tja, het kan eigenlijk niet, of in elk geval nog niet, maar het lijkt zeker op enig moment mogelijk.”‘ aldus Peter.

Website met meer info en korte verhalen van Peter.