'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

‘Als je van Game of Thrones houdt, dan vind je dit ook leuk.’ Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant.

‘Fiep Westendorp-achtige tekeningen en lieve, aandoenlijke personages.’ Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant.

Robijnmaan – Nadine Stenglein

Vampieren & Demonen

Een verboden liefde door de eeuwen heen. Sinds mensenheugenis zijn zielenwachters op jacht naar terugkomers, die de zielengroei van de mensen verstoren en hun zielen willen stelen, om ze voor hun doelen te misbruiken of ze in hun gelijken te veranderen en ze op die manier in de verdoemenis te storten. De jonge Faye heeft, zolang ze zich herinneren kan, wonderlijke dromen, waarin steeds dezelfde jongeman voorkomt. Ze voelt, dat iets haar met de geheimzinnige droomman verbindt en laat zich onder hypnose brengen om meer over haar beangstigende, echt lijkende dromen en over de onbekende te ontdekken. Faye vermoedt echter niet, wat ze daarmee in gang zet – want de man van haar dromen bestaat echt, en haar liefde voor hem begeleidt Fayes ziel al door de eeuwen heen. Maar hij is niet zoals zij, maar een onsterfelijke vampier. De voor Faye verantwoordelijke zielenwachter doet er alles aan om deze liefde te vernietigen, want een verbond tussen mens en vampier is taboe. Maar Faye doorbreekt de regels en gaat de strijd om haar ziel aan.

Orkaanhoeders en Dijkenfluisteraars – Tais Teng & Jaap Boekenstein

Ziltpunk

In vier denderende verhaaluniversa schetsen Tais Teng en Jaap Boekestein toekomstbeelden vol Hollands glorie, woeste natuur, grootse technologie, humor en spanning.

Vlieg mee met de orkaanhoeders van Volendam. Converseer met levende dijken en krabbenlegers die de verdronken landen aan de zee ontrukken.

De Weerling boek 2, Chaos – Christopher C. Petersen

Fantasy

In dit tweede deel van de Weerlingtrilogie loopt de spanning op. De macht van Cortèz groeit gestaag. De waarschuwing die Levi en zijn vrienden aan Alexander hebben gebracht geeft het verzet de tijd om de verdeding te organiseren, maar is het wel genoeg?
Moësz neemt Levi, Tobias, Alice en Sue mee op een nieuw avontuur, op zoek naar De Eerste Pelsjager, die de oplossing voor de oorlog in handen heeft. Hun reis brengt de groep door het hele land en Levi begint een aantal mysteries te ontrafelen. Wie is die Eerste Pelsjager? Wat heeft zijn vader met dit alles te maken?
De tijd begint te dringen want Esmyla zakt steeds verder weg in een diepe en duistere chaos.
Tevens groeit bij Levi het vermoeden dat Moësz wat voor hen verborgen houdt.

Fyrgar – Uschi Zietsch

Fantasy

Alweer het vijfde deel van de magistrale Woudzee Kronieken. De Fyrgar zijn onsterfelijken die hoog in de bergen leven, afgesneden van de rest van de wereld. Ze zijn een bron van kennis en worden vereert om hun wijsheid. Men noemt hen ook wel ‘Het volk van Vuur’, omdat ze dit element op een onnavolgbare wijze beheersen. Ze kunnen vuur laten ontstaan en zelf zonder gevaar het element betreden. Men beweert dat de Fyrgar alles over Woudzee weten, maar dan stuiten zij op het raadsel van de Schaduwwever die het rijk van de Fyrgar overschaduwt met dood en verschrikkingen. Om dit raadsel te kunnen doorgronden, sturen de hun meest geprezen leermeester op weg, Aldavinur. De prijs die hij daarvoor moet betalen is hoog: Hij zal een mens moeten worden… en daarmee een sterfelijke…

De afvallige ster – Johan Klein Haneveld

Sciencefiction

Politieagent Mogart Silvon leeft in een geordende wereld, waar zelfs het weer aan strakke wetten onderworpen is. Op een dag ziet hij tijdens een opdracht een mysterieus symbool. Het is het begin van een spoor dat hem leidt naar de troon van de godin Firona. Hij blijkt te zijn geslaagd voor haar test en krijgt van de grote godin een nieuwe taak: onderzoeken wat er is gebeurd met haar zoon. Ze heeft namelijk het contact met hem al lange tijd verloren. Mogart moet op reis naar een andere wereld. Hij komt terecht in een omgeving waar vreemdsoortige wezens over de velden dwalen, op hol geslagen technologie het leven bedreigt, en de mysterieuze zwarte god schijnbaar alle macht in handen heeft. Ondertussen worstelt hij met zijn pestverleden. Sommige nare ervaringen blijven je zelfs tot in de ruimte achtervolgen …

Een spannende SF-roman in de stijl van Peter F. Hamilton, Alastair Reynolds en Hannu Rajaniemi. Fantastische technologie en vreemde werelden worden gecombineerd met persoonlijke ervaringen, zoals pesten, veeleisende ouders en de confrontatie met jezelf aangaan.

Zieleneiland – Gé Ansems

Fantasy

Waarom is Leonora van Riethoven achtergelaten op een mysterieus eiland in de oneindige oceaan? De schaarse eilanders hullen zich in stilzwijgen, van hen hoeft zij niets te verwachten. En is het toeval dat zij uitgerekend hier haar vroegere jeugdvriend tegenkomt? Wat doet hij hier? Is hij ook gedropt? Ze had zo graag even gesproken met haar man Theo. Ze mist hem zo, evenals als haar drie kinderen. Voor een moeder is dit een crime. Maar contact met de buitenwereld is onmogelijk. En wie zijn die schimmen die om de haverklap opduiken en even plotseling weer verdwijnen?

Bay en de Piraenauten – Yvette Hazebroek

Fantasy

Bay en de Piraenauten is een spannend avontuur dat draait om een, naar wat het lijkt, onmogelijke zoektocht van Bay naar haar gestolen stiefbroertje. Bay neemt het in Bay en de Piraenauten op tegen kapitein Hazzard en de organisatie die schuilt achter de ontvoering van haar stiefbroertje.

Shadajaël bundel  – Theo Barkel

Horror

In de loop der jaren zijn er aardig wat vragen gekomen over hoe het verder gaat na het tweede deel van Shadajaël, dat alweer uit 2011 stamt. Tijdens Keltfest 2018 zal dan ook het langverwachte derde deel verschijnen, getiteld De Doodskoets. Tezamen met de opgefriste eerste twee delen! Genoeg voor enkele uurtjes bloederig leesplezier!

De Castlefest Kronieken, deel 4 – De eindeloze Paradox – Theo Barkel

Fantasy

Arthur Dogan, een Castlefest ganger van het eerste uur, krijgt de schrik van zijn leven als hij, verkleed als de steampunk-versie van dokter Watson, getuige is van een bizarre en onmogelijke moord. Als Watson voelt hij zich geroepen om de moord op te lossen, maar hulp komt uit een onverwachte hoek in een zaak waarin niets is zoals het lijkt te zijn.

Het Chagrijnige Slagzwaard, boek 2 – Theo Barkel

Fantasy

Terwijl Miurghan, Hiram en de Woudheks voorbereidingen treffen voor de confrontatie met Nairghan, arriveert er een mysterieuze vreemdeling in Potanesië die zijn eigen, twijfelachtige doelen na lijkt te streven.

Tegelijkertijd zit Nairghan niet stil, met de ontvoering van het Slagzwaard is een wraakzuchtig plan in werking gezet.