'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

‘Als je van Game of Thrones houdt, dan vind je dit ook leuk.’ Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant.

‘Fiep Westendorp-achtige tekeningen en lieve, aandoenlijke personages.’ Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant.

De Castlefest Kronieken, deel 4 – De eindeloze Paradox – Theo Barkel

Fantasy

Arthur Dogan, een Castlefest ganger van het eerste uur, krijgt de schrik van zijn leven als hij, verkleed als de steampunk-versie van dokter Watson, getuige is van een bizarre en onmogelijke moord. Als Watson voelt hij zich geroepen om de moord op te lossen, maar hulp komt uit een onverwachte hoek in een zaak waarin niets is zoals het lijkt te zijn.

Verhalen Vertellers

Anthologie

Maak kennis met enkele van onze beste schrijvers in deze nieuwe bundel. Variërend van Sciencefiction en Fantasy tot echte oerhollandse Ziltpunk

Met verhalen van onder andere: Tais Teng, Uschi Zietsch, Theo Barkel, Karel Smolders, Johan Klein Haneveld en Gé Ansems.

De Weerling boek 2, Chaos – Christopher C. Petersen

Fantasy

In dit tweede deel van de Weerlingtrilogie loopt de spanning op. De macht van Cortèz groeit gestaag. De waarschuwing die Levi en zijn vrienden aan Alexander hebben gebracht geeft het verzet de tijd om de verdeding te organiseren, maar is het wel genoeg?
Moësz neemt Levi, Tobias, Alice en Sue mee op een nieuw avontuur, op zoek naar De Eerste Pelsjager, die de oplossing voor de oorlog in handen heeft. Hun reis brengt de groep door het hele land en Levi begint een aantal mysteries te ontrafelen. Wie is die Eerste Pelsjager? Wat heeft zijn vader met dit alles te maken?
De tijd begint te dringen want Esmyla zakt steeds verder weg in een diepe en duistere chaos.
Tevens groeit bij Levi het vermoeden dat Moësz wat voor hen verborgen houdt.

Fyrgar – Uschi Zietsch

Fantasy

Alweer het vijfde deel van de magistrale Woudzee Kronieken. De Fyrgar zijn onsterfelijken die hoog in de bergen leven, afgesneden van de rest van de wereld. Ze zijn een bron van kennis en worden vereert om hun wijsheid. Men noemt hen ook wel ‘Het volk van Vuur’, omdat ze dit element op een onnavolgbare wijze beheersen. Ze kunnen vuur laten ontstaan en zelf zonder gevaar het element betreden. Men beweert dat de Fyrgar alles over Woudzee weten, maar dan stuiten zij op het raadsel van de Schaduwwever die het rijk van de Fyrgar overschaduwt met dood en verschrikkingen. Om dit raadsel te kunnen doorgronden, sturen de hun meest geprezen leermeester op weg, Aldavinur. De prijs die hij daarvoor moet betalen is hoog: Hij zal een mens moeten worden… en daarmee een sterfelijke…

De afvallige ster – Johan Klein Haneveld

Sciencefiction

Politieagent Mogart Silvon leeft in een geordende wereld, waar zelfs het weer aan strakke wetten onderworpen is. Op een dag ziet hij tijdens een opdracht een mysterieus symbool. Het is het begin van een spoor dat hem leidt naar de troon van de godin Firona. Hij blijkt te zijn geslaagd voor haar test en krijgt van de grote godin een nieuwe taak: onderzoeken wat er is gebeurd met haar zoon. Ze heeft namelijk het contact met hem al lange tijd verloren. Mogart moet op reis naar een andere wereld. Hij komt terecht in een omgeving waar vreemdsoortige wezens over de velden dwalen, op hol geslagen technologie het leven bedreigt, en de mysterieuze zwarte god schijnbaar alle macht in handen heeft. Ondertussen worstelt hij met zijn pestverleden. Sommige nare ervaringen blijven je zelfs tot in de ruimte achtervolgen …

Een spannende SF-roman in de stijl van Peter F. Hamilton, Alastair Reynolds en Hannu Rajaniemi. Fantastische technologie en vreemde werelden worden gecombineerd met persoonlijke ervaringen, zoals pesten, veeleisende ouders en de confrontatie met jezelf aangaan.

Zieleneiland – Gé Ansems

Fantasy

Waarom is Leonora van Riethoven achtergelaten op een mysterieus eiland in de oneindige oceaan? De schaarse eilanders hullen zich in stilzwijgen, van hen hoeft zij niets te verwachten. En is het toeval dat zij uitgerekend hier haar vroegere jeugdvriend tegenkomt? Wat doet hij hier? Is hij ook gedropt? Ze had zo graag even gesproken met haar man Theo. Ze mist hem zo, evenals als haar drie kinderen. Voor een moeder is dit een crime. Maar contact met de buitenwereld is onmogelijk. En wie zijn die schimmen die om de haverklap opduiken en even plotseling weer verdwijnen?

Het Chagrijnige Slagzwaard, boek 2 – Theo Barkel

Fantasy

Terwijl Miurghan, Hiram en de Woudheks voorbereidingen treffen voor de confrontatie met Nairghan, arriveert er een mysterieuze vreemdeling in Potanesië die zijn eigen, twijfelachtige doelen na lijkt te streven.

Tegelijkertijd zit Nairghan niet stil, met de ontvoering van het Slagzwaard is een wraakzuchtig plan in werking gezet.