'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

'Uitgeverij Macc is niet meer weg te denken.' Jos Lexmond, NCSF

'Hou je heel erg van Fantasy en bijvoorbeeld Griezelverhalen, dan is Uitgeverij Macc sowieso een heel fijn adres.' Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant

Thomas Meurkens

Thomas Meurkens

Thomas Meurkens is opgegroeid in Meerkerk. In Gorinchem, zo’n 15 km verderop, heeft hij het Gymnasium afgerond, waarna hij naar Leiden is vertrokken om te studeren; eerst een jaar Talen en Culturen van Latijns Amerika en daarna een bachelor Archeologie. Vanaf 2012 werkt hij parttime bij meurkens&meurkens, een bedrijf dat tijdelijk leegstaande gebouwen beheert en daarin ruimtes verhuurt aan starters, kunstenaars, zzp’ers en andere ondernemers die een goedkope werkruimte zoeken.

In 2012, tijdens het backpacken door Mexico, nam Thomas een bus richting de kust. De slingerende bergpaadjes bleven maar komen en de 8 uur dat het duurde leken een oneindigheid. De enige manier om de misselijkheid tegen te gaan was vluchten in een spannende en afleidende fantasiewereld. Gedurende die 8 uur werd het verhaal zo uitgebreid en gedetailleerd, dat hij besloot het op te schrijven. Eindeloos nadenken over andere werelden, gebeurtenissen en personages. Inbeelden hoe iets zou zijn in bepaalde situaties, hoe mensen zouden reageren, hoe het leven zou verlopen.

Een verhaal ontstaat bij Thomas op de fiets, onder de douche, in de bus. Vervolgens gaan er uren denkwerk overheen. Het verhaal groeit, het verandert en wordt herboren. Dan pas vindt het zijn weg naar het papier. Meestal schrijft hij korte verhalen, af en toe gedichten, en nu voor het eerst een roman, die uitgegeven gaat worden bij Uitgeverij Macc.