'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

'Uitgeverij Macc is niet meer weg te denken.' Jos Lexmond, NCSF

'Hou je heel erg van Fantasy en bijvoorbeeld Griezelverhalen, dan is Uitgeverij Macc sowieso een heel fijn adres.' Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant

Tim Lommerse

Tim Lommerse

Tim Lommerse studeerde in de zomer van 2015 af aan de Research Master Literature van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij specialiseerde zich daarbij in fantasy literatuur, en wat de magische werelden die daarin gecreëerd worden ons kunnen leren over onze eigen wereld.

Zijn eigen werk concentreert zich dan ook op de grens tussen de “gewone” wereld en de magische. Al vanaf het begin van zijn studie combineerde hij creatief schrijf met academische aspiraties, wat ook door de begeleider van zijn Bachelor scriptie niet onopgemerkt bleef. “Tim kan vanaf hier twee kanten op gaan,” zo voorspelde hij. “Een academische carrière of een toekomst als auteur.”

Naast zijn studie werkt Tim part-time bij Boekhandel Stevens waar hij inmiddels uitgroeide tot de in-huis fantasy expert. Ook online profileert hij zich op die manier door op factoffantasy.com te bloggen over zijn onderzoek en online boekentips aan te bieden om een PhD-studie te financieren. Met zijn debuutroman, Het Lucifer Dilemma, zet hij het combineren van beide opties voorlopig koppig voort.