'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

'Uitgeverij Macc is niet meer weg te denken.' Jos Lexmond, NCSF

‘Fiep Westendorp-achtige tekeningen en lieve, aandoenlijke personages.’ Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant.

Windkracht 13 – Bram Arends

Science Fiction

Hessel Biemans is een verstrooide zestienjarige jongen die opgroeit in een klein dorpje genaamd Boszicht. Vanwege enorme klimaatveranderingen die het leven op aarde door de jaren heen langzaam onmogelijk hebben gemaakt, is er een nieuw schoolkamp geïntroduceerd voor leerlingen uit het examenjaar. De leerlingen moeten een maand lang een survival-training ondergaan in onbekend gebied ter voorbereiding op de toekomst, die somber wordt ingeschat. Aanvankelijk heerst er een gezonde spanning, totdat langzaam maar zeker de ongeregeldheden toe beginnen te nemen. Al na enkele uren ontstaat er onduidelijkheid over wie de touwtjes nu eigenlijk in handen heeft; de reisleiding, of de elementen der natuur…

De Ring van Ardek – Tais Teng

en andere Griezelverhalen

De beste griezelverhalen van de Grootmeester van Griezel in één boek. Dus nestel je bij de open haard met een zwarte kat op schoot, en laat je meeslepen naar duistere werelden…

De Weerling boek 2, Chaos – Christopher C. Petersen

Fantasy

In dit tweede deel van de Weerlingtrilogie loopt de spanning op. De macht van Cortèz groeit gestaag. De waarschuwing die Levi en zijn vrienden aan Alexander hebben gebracht geeft het verzet de tijd om de verdeding te organiseren, maar is het wel genoeg?
Moësz neemt Levi, Tobias, Alice en Sue mee op een nieuw avontuur, op zoek naar De Eerste Pelsjager, die de oplossing voor de oorlog in handen heeft. Hun reis brengt de groep door het hele land en Levi begint een aantal mysteries te ontrafelen. Wie is die Eerste Pelsjager? Wat heeft zijn vader met dit alles te maken?
De tijd begint te dringen want Esmyla zakt steeds verder weg in een diepe en duistere chaos.
Tevens groeit bij Levi het vermoeden dat Moësz wat voor hen verborgen houdt.

Fyrgar – Uschi Zietsch

Fantasy

Alweer het vijfde deel van de magistrale Woudzee Kronieken. De Fyrgar zijn onsterfelijken die hoog in de bergen leven, afgesneden van de rest van de wereld. Ze zijn een bron van kennis en worden vereert om hun wijsheid. Men noemt hen ook wel ‘Het volk van Vuur’, omdat ze dit element op een onnavolgbare wijze beheersen. Ze kunnen vuur laten ontstaan en zelf zonder gevaar het element betreden. Men beweert dat de Fyrgar alles over Woudzee weten, maar dan stuiten zij op het raadsel van de Schaduwwever die het rijk van de Fyrgar overschaduwt met dood en verschrikkingen. Om dit raadsel te kunnen doorgronden, sturen de hun meest geprezen leermeester op weg, Aldavinur. De prijs die hij daarvoor moet betalen is hoog: Hij zal een mens moeten worden… en daarmee een sterfelijke…

Andradorra – Désirée de Jong

Fantasy

Andradorra is een magische wereld die veel op onze aarde lijkt maar zich in een ander zonnestelsel bevindt,  

Vele jaren geleden werd aan koningin Gabora, de koningin van het elfenvolk, de voorspelling gedaan dat er een groot kwaad over Andradorra zou komen. Een kwaad dat niet alleen de elfen, maar alle volken van Andradorra naar een zeer duistere periode zou voeren. Er was echter ook hoop, want op het moment dat het kwaad zich zou gaan  manifesteren, zou er een kind geboren worden dat het bloed van drie van de volken van Andradorra in zich verenigd had, en dit kind zou het tij kunnen keren. 

Castlefest kronieken dl 5, De gevonden wereld – Johan Klein Haneveld

Fantasy

Sherlock Holmes is gearriveerd op Castlefest. Nadat de onzichtbare man met zijn robotwezens de boel op stelten zette, is het terrein van de Keukenhof door een dikke mist afgesloten van de buitenwereld. Dat weerhoudt de festivalgangers er niet van er een feestje van te maken. De LARP-ers hakken als vanouds op elkaar in, de bands beginnen weer te spelen en er is koffie en mede in overvloed. Maar niet alles is wat het lijkt. Holmes en Watson krijgen een nieuwe zaak voorgelegd: een man die met een antieke harpoen aan een boom is gespietst. Ondertussen moet cosplayer Simone in haar ogen wrijven. Wat ze zag is onmogelijk. Toch kan ze het niet hebben verzonnen. Boven Castlefest cirkelt een vliegend reptiel, een Rhamphorhynchus, een soort die al miljoenen jaren geleden is uitgestorven …

De groene Toren – Johan Klein Haneveld

Science fiction

In het Nederland van de toekomst leven de bewoners van de groene toren schijnbaar in een paradijs. Eten en drinken komt uit de muur, de mooiste kleding wordt voor ze geprint en vermaak is er in overvloed. In het systeem kan bovendien iedereen meebeslissen. Tijdens inspraaksessies worden de burgers aan een computer gekoppeld die bepaalt welke keuze de voorkeur heeft van de meerderheid. Wie daar teveel van afwijkt, raakt echter punten kwijt en kan uiteindelijk afglijden tot werkeenheid. Georg Solon probeert te voldoen aan het ideale plaatje van de gemiddelde groene toren-bewoner, maar het kost hem steeds meer moeite. Zijn score is al in het geel geraakt. Kan hij ooit weer opklimmen tot veilig in het groen?

Het Chagrijnige Slagzwaard, boek 2 – Theo Barkel

Fantasy

Terwijl Miurghan, Hiram en de Woudheks voorbereidingen treffen voor de confrontatie met Nairghan, arriveert er een mysterieuze vreemdeling in Potanesië die zijn eigen, twijfelachtige doelen na lijkt te streven.

Tegelijkertijd zit Nairghan niet stil, met de ontvoering van het Slagzwaard is een wraakzuchtig plan in werking gezet.

Shadajaël, omnibus 2 – Theo Barkel

Horror

De tweede omnibus van Shadajaël zal eveneens verschillende opvolgende verhalen bevatten. Met De Spooktrein wordt de draad opgepakt waar de Doodskoets eindigde. Enkele kortere verhalen die in de loop der jaren geschreven zijn zullen ook in deze bundel staan. Naast De Spooktrein zal de bundel  onder meer de verhalen Jezebel en De Bloedhonden bevatten. Genoeg voor enkele uurtjes bloederig plezier.

Verhalen Vertellers 2

Sciencefiction, Fantasy.

Voor de tweede maal bundelen topauteurs en debutanten hun krachten om een bijzondere verhalenbundel neer te zetten die garant staat voor een paar uur ontspanning en leesplezier.

De omslag is wederom van Tais Teng die tevens samen met Jaap Boekestein een van de verhalen heeft afgeleverd.