'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

'Uitgeverij Macc is niet meer weg te denken.' Jos Lexmond, NCSF

‘Fiep Westendorp-achtige tekeningen en lieve, aandoenlijke personages.’ Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant.

Alka – Anton de Lange

SF

Alka, een SF-epos van welhaast  buitenaardse proporties.

Met Anka heeft Anton de Lange een verhaal neergezet dat zich uitstrekt over tijd en ruimte.

De Weerling boek 3, Vrijheid – Christopher C. Petersen

Fantasy

Het derde en afsluitende deel van De Weerling trilogie zal in de loop van 2020 verschijnen.

Andradorra – Désirée de Jong

Fantasy

Andradorra is een magische wereld die veel op onze aarde lijkt maar zich in een ander zonnestelsel bevindt,  

Vele jaren geleden werd aan koningin Gabora, de koningin van het elfenvolk, de voorspelling gedaan dat er een groot kwaad over Andradorra zou komen. Een kwaad dat niet alleen de elfen, maar alle volken van Andradorra naar een zeer duistere periode zou voeren. Er was echter ook hoop, want op het moment dat het kwaad zich zou gaan  manifesteren, zou er een kind geboren worden dat het bloed van drie van de volken van Andradorra in zich verenigd had, en dit kind zou het tij kunnen keren. 

Castlefest kronieken dl 6, De onontkoombare cirkel – Dagmar van der Krift

Fantasy

Sherlock Holmes en Dr. Watson lijken voor een onmogelijke taak te staan om na alle problemen met de Steampunkborgs en dinosauriërs Castlefest nog in goede banen te kunnen leiden. Tevens is daar nog het probleem van hun eigen verschijning. Wie is daar precies voor verantwoordelijk? De vragen stapelen zich op voor Holmes en Watson.

Voorbij de storm

Science fiction

Wie uitspraken wil doen over de toekomst van de mensheid, kan niet meer om klimaatverandering heen. Door de uitstoot van broeikasgassen verandert wereldwijd het klimaat. De gemiddelde tempartuur neemt toe, het weer wordt steeds extremer en de zeespiegel stijgt. Koppel dat aan de overlast van plastic in de oceanen, ongezonde luchten door de industrie en het steeds snellere uitsterven van dieren- en plantensoorten en het vooruitzicht lijkt niet hoopvol. Sciencefictionschrijvers doen niet anders dan proberen ontwikkelingen in wetenschap en maatschappij door te trekken naar de toekomst. Daarbij kijken ze niet alleen naar wat er mis kan gaan, maar zoeken ze ook naar manieren om het tij te keren. Johan Klein Haneveld vroeg 25 sciencefictionschrijvers een verhaal te schrijven over klimaatverandering. Het leverde aan afwisselende bundel op, met verhalen van onder andere Anthonie Holslag, Debby Willems, Hay van den Munckhof, Floris Kleijne, Tais Teng en Jaap Boekestein.

Verhalen vertellers 3

Science fiction, Fantasy, Horror.

Na het succes van Verhalen Vertellers 1 en 2, kon het niet uitblijven, Verhalen Vertellers 3 is in voorbereiding. Ook deze bundel zal weer vol staan met de beste Sciencefiction, Fantasy en Horror. Met, zoals ondertussen traditie is, meesterwerkjes van grote namen, maar ook verrassingen van nieuwe namen waar we ongetwijfeld nog veel van zullen horen.

De omslag is wederom van Tais Teng.

De groene Toren – Johan Klein Haneveld

Science fiction

In het Nederland van de toekomst leven de bewoners van de groene toren schijnbaar in een paradijs. Eten en drinken komt uit de muur, de mooiste kleding wordt voor ze geprint en vermaak is er in overvloed. In het systeem kan bovendien iedereen meebeslissen. Tijdens inspraaksessies worden de burgers aan een computer gekoppeld die bepaalt welke keuze de voorkeur heeft van de meerderheid. Wie daar teveel van afwijkt, raakt echter punten kwijt en kan uiteindelijk afglijden tot werkeenheid. Georg Solon probeert te voldoen aan het ideale plaatje van de gemiddelde groene toren-bewoner, maar het kost hem steeds meer moeite. Zijn score is al in het geel geraakt. Kan hij ooit weer opklimmen tot veilig in het groen?

Drakenhart – Nanouk Kira

Fantasy

Haar debuut heeft ze beleefd met het korte maar imponerende verhaal Rozen hebben Doornen in de tweede Verhalen Vertellers bundel. Later dit jaar zal haar eerste boek uitkomen, getiteld Drakenhart.

Het Chagrijnige Slagzwaard, boek 2 – Theo Barkel

Fantasy

Terwijl Miurghan, Hiram en de Woudheks voorbereidingen treffen voor de confrontatie met Nairghan, arriveert er een mysterieuze vreemdeling in Potanesië die zijn eigen, twijfelachtige doelen na lijkt te streven.

Tegelijkertijd zit Nairghan niet stil, met de ontvoering van het Slagzwaard is een wraakzuchtig plan in werking gezet.

Scherven vol Ogen – Johan Klein Haneveld

Horror

Jennifer Kerkels raakt haar baan kwijt. In het Nederland van 2080 is het echter niet eenvoudig nieuw werk te vinden. Lukt het haar niet binnen drie weken ergens anders aangenomen te worden, dan raakt ze alles kwijt dat ze bezit. Bang om op straat te eindigen, schrijft ze zich in bij het nieuwe instituut “Perfect”. Dat belooft haar namelijk te veranderen in iemand die de werkgevers gegarandeerd van dienst kan zijn. Eenmaal binnen ontdekt Jennifer ze voor iets heel anders wordt klaargestoomd. In haar dromen ziet ze rode ogen, die steeds dichterbij komen. Als het haar niet lukt aan de onderzoekers van “Perfect” te ontsnappen, loopt niet alleen zij gevaar, maar de gehele wereld ..

Shadajaël omnibus 3

Horror.

Shadajaël is in het verleden beland en wordt niet alleen achterna gezeten door de onsterfelijke edelman Thaly Montèz, maar de Zusters van de Duisternis hebben het het ook op hem gemunt. Ondertussen hoopt hij dat zijn vrienden ooit nog terug zal zien en hij de tweede kans die hij op Aarde heeft gehad op juiste wijze zal weten te benutten.

In deze derde bundel gaat het verhaal verder en wordt er weer een stukje van de sluier opgelicht en lijkt de cirkel verder rond te komen…

Deze derde omnibus bevat de verhalen:

Zusters van de Duisternis

De Godenwolf

Zwerver van de Hel