'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

'Uitgeverij Macc is niet meer weg te denken.' Jos Lexmond, NCSF

'Hou je heel erg van Fantasy en bijvoorbeeld Griezelverhalen, dan is Uitgeverij Macc sowieso een heel fijn adres.' Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant

De Bar met Duizend Deuren – Diverse auteurs

Science Fiction

De Bar met de Duizend Deuren is alleen voor Paul toegankelijk. Maar hij is er niet alleen. Ook zijn evenbeelden uit alternatieve universa weten de bar te vinden. Onder het genot van een kroes bier en een schaal geroosterde veldmuizen vertellen ze elkaar de wildste verhalen.

Johan Klein Haneveld nodigde 24 schrijvers uit Nederland en België uit met hem een bezoek te brengen aan deze bar in het hart van het multiversum. 

De omslag is gemaakt door Tais Teng.

Drakenglas – Nanouk Kira

Fantasy

Durégo is ontsnapt uit het broederbos en probeert in Dremsé Mîron zijn leven weer op dit pakken. Dit gaat alleen niet zo makkelijk als een oude vijand hem blijft achtervolgen en de stad aangevallen wordt door mysterieuze draken. Bovendien moet hij zijn tijd besteden aan een leerling waar hij helemaal niet om gevraagd heeft. Het lijkt wel of zijn vader hem moedwillig uit de buurt houdt van het echte probleem.

Vertrouwt hij Durégo niet of verbergt hij nog meer geheimen? In zijn zoektocht naar antwoorden valt het Durégo steeds zwaarder om te blijven vechten voor iets waar hij niet in gelooft.

Hatar Stygan,  De Donkere Haat – Uschi Zietsch

Fantasy

Het zesde deel van de weergaloze Woudzee Kronieken van deze Duitse top auteur!

Een geheimzinnige duistere macht breidt zich uit in het Gouden rijk Ishgalad Niemand weet waar Hatar Stygan, de veroveraar, vandaan komt. Sommigen fluisteren heimelijk dat het om een gruwelijk monster gaat. Zijn rechterhand Hagan Tar verwoest in zijn naam de weerloze landen, rooft, martelt en moord.

Er wordt veel bloed vergoten voordat het eindelijk lukt om een hulpkreet naar de tovenaar Halrid Falkon te sturen. Tezamen met zijn draak Fylang resit hij onverwijld naar Ishgalad – maar is hij nog op tijd, want de beschermende sfeer om Woudzee wankelt en de Zevenster is in gevaar. En dan is er nog Halrid Falkons eigen duistere verleden…

De grootse finale van de zinderende sage van de Woudzee Kronieken

Dark Crows, Seelenbegleiter – Nadine Stenglein

Romantische Griezel/Fantasy

Het Schaduwrijk wil haar ziel, en er is maar één persoon die haar kan beschermen…

De nieuwe roman van Nadine Stenglein is in voorbereiding en zal komend jaar verschijnen. Een spannende en bijzondere griezelroman zoals alleen Nadine Stenglein dat kan.

Game of Spirits boek 2 – Steve Smith

Horror

Boek twee gaat verder waar boek één je achterliet en volgt het bloederige spoor dat een Ouija spel achter kan laten…

De Loutering van Midwinter – Roger Kilmore

Fantasy

Roger Killmore, geboren in 1992 in het niet-pittoreske Schoonhoven schrijft voornamelijk korte verhalen en romans in de driehoek science fiction, fantasy en horror. Zijn debuut bij Uitgeverij Macc is de fantasyroman De loutering van Midwinter.

Andradora 2: De Kracht van de Maansteen – Désirée de Jong

Fantasy

Na het spannende debuut van Désirée, Andradorra, keert ze met dit tweede deel terug naar Andradorra.

Dikke Tot en de loopneuzen

Fantasy

Na jaren van afwezigheid komt Dikke Tot terug met een nieuw avontuur vol dwaze en komische gebeurtenissen. Dit keer vaart hij vanaf Kwezelee met een grote schelp over het woeste Orengat naar Kniesorenland om vandaaruit verder te reizen naar de verborgen streken.

RECHTS: Dikke Tot, door de auteur Gé Ansems zelf getekend.

Shadajaël deel 4 – Het pact van Rijen – Theo Barkel

Horror.

Het vierde deel van Shadajaël wordt een bijzonder deel. Zijn reis neemt een schokkende wending als hij in het verre verleden van het Brabantse dorp Rijen terecht komt en daar te maken krijgt met de heks van Molenheide.

Alka, boek 2 – Anton J. de Lange

Science Fiction

Het leven van Vincent is grondig overhoop gegooid en zijn leven is een onvoorspelbare strijd  tot overleven.

NBD/Biblion over Boek 1:

“Vincent heeft alles goed voor elkaar (leuke baan, vrouw en een villa) tot alles door elkaar wordt gegooid. Hij wordt op een ochtend wakker na een nachtmerrie en herkent zijn eigen wereld niet meer. (…) Het verhaal is interessant: hoe redt Vincent zich op de vreemde planeet waar hij strandt? Bovendien eindigt het met een goede cliffhanger.”

Terug naar Ystafelle – Gé Ansems

Magisch Realisme

Gé Ansems schrijft een vervolg op zijn succesvolle roman ‘Zieleneiland’. Dit keer speelt de schrijver Harry Steenvoorde de hoofdrol. Hij keert terug naar het eiland Ystafelle, waar hij en zijn jeugdvriendin Leonora elkaar na jaren voor het eerst liefhadden. 

Verder voorbij de storm – Diverse auteurs

Klimaat Science Fiction

In 2020 alweer verscheen de eerste Klimaat sciencefiction bundel, Voorbij de Storm. Maar het klimaat staat niet stil en de ontwikkelingen ook niet. Daar gaan we nu Verder Voorbij de Storm… 

Kaori 2 – Joke Hartog

Fantasy

Na het aangrijpende eerste deel van Kaori, gaat het verhaal verder in het al even aangrijpende vervolg. Een verhaal over ware liefde, echte vriendschap en trouw.

De Antimaterie Tovenaars – Theo Barkel en Johan Klein Haneveld

Science Fiction/Fantasy

De samenwerking gedurende De Quantumdetectives en de daaropvolgende lovende recensies beviel Johan Klein Haneveld en Theo Barkel zo goed dat ze wederom hun krachten bundelen  in een nieuwe en unieke roman, De Antimaterie Tovenaars.