'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

'"Uitgeverij Macc is duidelijk een van de grootste op het gebied van Fantastische anthologieën!".' Jos Lexmond, Fantastiche Vertellingen

'Hou je heel erg van Fantasy en bijvoorbeeld Griezelverhalen, dan is Uitgeverij Macc sowieso een heel fijn adres.' Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant

Coen van Os

Heerlijk verdwalend in fantasievolle gedachten keek Coen als kind, gezeten op een oranje met bruin gestreepte bank in een eenvoudige jaren zeventig doorzonwoning vol bewondering naar zijn vader, die aan de eetkamertafel gezeten korte verhalen schreef op een oude typemachine, die veel teveel kabaal maakte. Terwijl hij nog altijd graag korte verhalen schrijft, merkt hij gedurende de jaren dat zijn fantasie simpelweg te groot is voor een enkele pagina. 

Coen is een schrijver die zich graag beweegt op de grens van genres. Zijn eerste boek Het Zwarte Gat zal in 2024 verschijnen bij MACC en is vooral een verhaal over mensen uit het leven van alledag die worstelen met het leven. Maar we komen er al snel achter dat het toch allemaal net even anders loopt. Wat soms oogt als een realistische psychologische roman, leest toch vooral als een whodunit, maar uitstapjes naar science fiction, het bovennatuurlijk en een thriller worden niet geschuwd. Ook grote thema’s ontwijkt hij allerminst. Bestaat toeval of is alles reeds bepaalt, is er leven na de dood of is het leven eigenlijk een grote illusie en bestaat ruimte en tijd enkel door ons denken.

Jarenlange werkervaring in de psychiatrie zijn een grote bron van inspiratie en maken zijn personages tot mensen van vlees en bloed.

Inmiddels is de in 1970 geboren Coen getrouwd, heeft een zoon en een dochter en woont in een klein dorpje op de grens van drie provinciën, met zowel de natuur als de stad binnen handbereik.