'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

'"Uitgeverij Macc is duidelijk een van de grootste op het gebied van Fantastische anthologieën!".' Jos Lexmond, Fantastiche Vertellingen

'Hou je heel erg van Fantasy en bijvoorbeeld Griezelverhalen, dan is Uitgeverij Macc sowieso een heel fijn adres.' Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant

Robert Feldhoff

Robert Feldhoff

Robert Feldhoff werd in 1962 te Shorndorf in Duitsland geboren. Hij las de Perry Rhodan alreeds in zijn jeugd, als auteur zou hij fascinerende romans schrijven en als chefauteur zorgde hij voor de rode draad van de serie.

Zoals bij zovele fans, trokken de wekelijkse Perry Rhodan romans van zijn vader zijn aandacht vanwege de prachtige door Johnny Bruck getekende covers. De wens om zelf verhalen te schrijven was al snel geboren en na zijn studie voleindigt te hebben, voegde hij de daad bij het woord. Eén van zijn manuscripten werd naar de Perry Rhodan redactie gestuurd, waar hij positief opviel en in het voorjaar van 1987 verscheen de eerste Perry Rhodan van zijn hand, nog niet in de wekelijkse serie, maar een losse roman, getiteld “Der Alpa Astroid”. Op 25 jarige leeftijd werd hij ten slotte opgenomen in het vaste auteursteam. Deeltje 1328, “Die Harmonie des Todes” werd zijn eerste roman in de wekelijkse serie.

Robert Feldhoff onderscheidde zich door zijn ideeënrijkdom en frisse schrijfstijl, het kon dan ook niet uitblijven dat hij vanaf 1993 de exposé van de serie samen met onder andere de legendarische Ernst Vlcek, verzorgde.

Naast al zijn werk voor de wekelijkse serie, was hij ook verantwoordelijk voor vele andere projecten. Zo was hij altijd nauw betrokken bij het filmproject, dat helaas nog steeds niet van de grond is gekomen, schreef hij hoorboeken en was voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het in 2008 uitgebrachte Perry Rhodan computerspel. Zijn roman “Gruße vom Sternenbiest” wordt algemeen beschouwd als één van zijn beste romans. Door de Duitse Science Fiction club werd hij als beste SF roman van het jaar gekozen en hij won de Duitse literatuurprijs.

In begin 2009 werd hij zwaar ziek, hetgeen hem niet hinderde om zijn werk voort te zetten. Op 17 augustus 2009 stierf hij ten slotte. Hij is 47 jaar geworden.