'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

'Uitgeverij Macc is niet meer weg te denken.' Jos Lexmond, NCSF

‘Fiep Westendorp-achtige tekeningen en lieve, aandoenlijke personages.’ Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant.

Johan Klein Haneveld

Johan Klein Haneveld

Johan is een schrijver in hart en nieren. Er zijn momenteel acht boeken van hem verschenen en hij won verschillende prijzen met zijn korte verhalen. Op de middelbare school schreef Johan verhalen over de Nederlandse bioloog Joost Kempers. Deze bestreed onder andere terroristen die hun superwapens op krokodillenfarms verstopten en volgde zelfs tijdreizigers naar een post-apocalyptische toekomst. Hij was een assertief en sterk persoon.

Maar waar Joost in eigen persoon afreisde naar andere werelden en wezens zag die niemand anders ooit had waargenomen, doet Johan dat in de fantasie. Hij verplaats zichzelf naar de bodem van de oceaan, verre planeten, grotten en eilanden, en naar parallelle universa en fantastische landen. ‘Ik geloof dat we met onze verbeelding soms iets kunnen oppikken van de betekenis van onze werkelijkheid, die we met onze ogen niet kunnen zien. En ik geniet daar niet alleen van in de vorm van boeken en films, ik ga ook graag naar fantasyfestivals, stripbeurzen en dierentuinen, verzorg onder andere maanvissen, dwergklauwkikkers en een muskusschildpad, en schrijf gedichten, filmbesprekingen en verhalen.’ En net als veel van zijn hoofdpersonen, waaronder Joost, is hij verslaafd aan koffie.

Naast het schrijven werkt Johan als eindredacteur bij het Tijdschrift voor Diergeneeskunde. Hij is vaste medewerker van het tijdschrift Fantastische Vertellingen, waarvoor hij recensies en verhalen levert, en schrijft een maandelijkse blog op Fantasize. Samen met zijn vrouw woont hij in Delft.

Bij uitgeverij Macc verschenen van hem de boeken ‘De Krakenvorst, boek 1: Keruga’ (2016) en ‘De Krakenvorst, boek 2: Kartaalmon’ (2017). In 2018 publiceert Macc zijn SF-roman ‘De afvallige ster’. Johan werkt aan verschillende nieuwe projecten.