'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

'"Uitgeverij Macc is duidelijk een van de grootste op het gebied van Fantastische anthologieën!".' Jos Lexmond, Fantastiche Vertellingen

'Hou je heel erg van Fantasy en bijvoorbeeld Griezelverhalen, dan is Uitgeverij Macc sowieso een heel fijn adres.' Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant

Johan Klein Haneveld

Johan Klein Haneveld

Johan is een schrijver in hart en nieren. Er zijn momenteel twintig boeken van hem verschenen en hij won verschillende prijzen met zijn korte verhalen. Op de middelbare school schreef Johan verhalen over de Nederlandse bioloog Joost Kempers. Deze bestreed onder andere terroristen die hun superwapens op krokodillenfarms verstopten en volgde zelfs tijdreizigers naar een post-apocalyptische toekomst. Hij was een assertief en sterk persoon.

Maar waar Joost in eigen persoon afreisde naar andere werelden en wezens zag die niemand anders ooit had waargenomen, doet Johan dat in de fantasie. Hij verplaatst zichzelf naar de bodem van de oceaan, verre planeten, grotten en eilanden, en naar parallelle universa en fantastische landen. ‘Ik geloof dat we met onze verbeelding soms iets kunnen oppikken van de betekenis van onze werkelijkheid, die we met onze ogen niet kunnen zien. En ik geniet daar niet alleen van in de vorm van boeken en films, ik ga ook graag naar fantasyfestivals, stripbeurzen en dierentuinen, verzorg onder andere vissen, dwergklauwkikkers en een muskusschildpad, en schrijf esssays, boekbesprekingen en verhalen.’ En net als veel van zijn hoofdpersonen, waaronder Joost, is hij verslaafd aan koffie.

Naast het schrijven werkt Johan als eindredacteur bij het Tijdschrift voor Diergeneeskunde. Hij is vaste medewerker van het tijdschrift Fantastische Vertellingen, waarvoor hij recensies en verhalen levert, en schrijft regelmatig blogs voor verschillende websites. Samen met zijn vrouw woont hij in Delft.

Bij uitgeverij Macc verschenen van hem de volgende boeken ‘De Krakenvorst, boek 1: Keruga’ (2016), ‘De Krakenvorst, boek 2: Kartaalmon’ (2017), ‘De afvallige ster’ (2018), ‘De gevonden wereld’ (2019) en ‘Scherven vol ogen’ (2021). Samen met Theo Barkel schreef hij ‘De Quantumdetectives’ (2019). In 2021 stelde hij de bundel ‘Voorbij de storm’ samen met SF-verhalen van Nederlandse en Vlaamse auteurs over klimaatverandering. Binnenkort publiceert Macc zijn dystopische SF-roman ‘De groene toren’. Johan werkt aan verschillende nieuwe projecten, waaronder het vervolg op ‘De Quantumdetectives’, opnieuw samen met Theo Barkel.