'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

'"Uitgeverij Macc is duidelijk een van de grootste op het gebied van Fantastische anthologieën!".' Jos Lexmond, Fantastiche Vertellingen

'Hou je heel erg van Fantasy en bijvoorbeeld Griezelverhalen, dan is Uitgeverij Macc sowieso een heel fijn adres.' Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant

Gé Ansems

Gé Ansems

Gé Ansems (1948) is van huis uit toneelspeler. Tijdens zijn toneeltijd was hij nauw betrokken bij de oprichting van de wijkkrant Transvaal in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Hij fungeerde als hoofdredacteur en schreef kinderverhalen voor deze krant. In 1975 ging hij als journalist voor de Haagse krant Het Vaderland werken, vervolgens werkte hij als redacteur voor het maandblad Kinderen en trad later als journalist in dienst bij het toenmalige dagblad Het Binnenhof. Na zijn periode als redacteur bij Het Binnenhof, trad hij in dienst als redacteur bij de Haagsche Courant.

Daarnaast is hij altijd actief geweest als schrijver en dichter en publiceerde poëzie en proza in diverse literaire bladen. Zo publiceerde hij in 1996 al twee korte verhalen in de verhalenbundel ’12 Pareltjes’ van uitgeverij Servicepost. In 2003 debuteerde hij met zijn dichtbundel ‘Glooiing in het laagland’ en in 2009 werd zijn gedicht Zeezicht opgenomen in de verzamelbundel ‘De zee is van iedereen’. In de hierop volgende jaren zouden zijn gedichten in verschillende bundels opgenomen worden. Hij publiceert nog altijd regelmatig poëzie en proza op de website ‘Schrijvers tussen de kassen’ en heeft zijn eigen vertelvoorstelling ‘De Slangfluit’ waarbij hij royaal gebruikt maakt van theatrale middelen. Begin jaren tachtig deed Ansems mee aan het hoorspel ‘De Hobbit’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Tolkien, dat door de NCRV werd uitgezonden.

In  2006 zou zijn eerste boek uitgegeven worden, getiteld ‘Dikke Tot en de Geinkwezels’. Bij Macc zijn ondertussen drie boeken van hem verschenen, waaronder twee boeken uit de serie Dikke Tot en recent het eerste deel van de Castlefest Kronieken, een fantasyserie die zich op het bekende festival Castlefest afspeelt. Gé Ansems onderscheidt zichzelf door zijn humoristische en inventieve schrijfstijl.