'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

'"Uitgeverij Macc is duidelijk een van de grootste op het gebied van Fantastische anthologieën!".' Jos Lexmond, Fantastiche Vertellingen

'Hou je heel erg van Fantasy en bijvoorbeeld Griezelverhalen, dan is Uitgeverij Macc sowieso een heel fijn adres.' Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant

Joke Hartog

Joke Hartog leeft de natuur. Alles wat groeit en bloeit, speelt een belangrijke rol in haar leven. In de natuur vindt zij rust en inspiratie, de bron van haar creativiteit. Verbeelding, die dan zijn weg naar buiten vindt via pen, potlood en penseel. Creatief schrijven, haar lievelingsvak zowel in de eigen opleiding als in haar beroep als leerkracht basisonderwijs. Daarnaast houdt ze zich bezig met tekenen en aquarelleren voor zichzelf en als schilderdocente.
Verhalen borrelen in haar hoofd, zolang zij zich kan herinneren. Soms alleen daar gehouden, vaker opgeschreven, maar door steeds nieuwe inspiratie zelden voltooid. Uitgewerkt ook in prentenboeken met, vanzelfsprekend, eigen illustraties.
Joke debuteert. Aanleiding voor het schrijven èn voltooien van deze fantasy roman is een groot persoonlijk verlies. Het overlijden van haar zoon. Met hem deelde zij o.a. de passie voor de natuur en ook fantasy verhalen. 
Haar eerste boek gaat over Kaori, een moedige jongen die zich beter thuis voelt in de natuur dan in de stad. Het verhaal is een metafoor, voor de queeste die zijn leven was.