'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

'"Uitgeverij Macc is duidelijk een van de grootste op het gebied van Fantastische anthologieën!".' Jos Lexmond, Fantastiche Vertellingen

'Hou je heel erg van Fantasy en bijvoorbeeld Griezelverhalen, dan is Uitgeverij Macc sowieso een heel fijn adres.' Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant

Joke Adam

Joke Adam is geboren en getogen in Vilvoorde, België. Haar ouders gaven haar een voorliefde voor lezen, wetenschap en techniek mee. Ze heeft dan ook fysica gestudeerd. In combinatie met haar tomeloze fantasie kon het niet uitblijven dat ze zelf ging schrijven.

Lees verder

Gé Ansems

Gé Ansems

Gé Ansems (1948) is van huis uit toneelspeler. Tijdens zijn toneeltijd was hij nauw betrokken bij de oprichting van de wijkkrant Transvaal in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Hij fungeerde als hoofdredacteur en schreef kinderverhalen voor deze krant. In 1975 ging hij als journalist voor de Haagse krant Het Vaderland werken, vervolgens werkte hij als redacteur voor…

Lees verder

Bram Arends

Bram Arends

Abraham Arends is schrijver en jurist. Als zoon van een dominee kwam hij al jong in aanraking met presenteren en schrijven. In 2012 rondde hij zijn studie 

Rechtsgeleerdheid af in Groningen.

Lees verder

Theo Barkel

Theo Barkel

Theo Barkel, geboren in 1968 te Rotterdam, stond aan de wieg van Uitgeverij Macc. De drang tot schrijven zat er al vroeg in. Geïnspireerd door series als Dr. Who en Star Trek begon hij op achtjarige leeftijd al zijn eigen verhaaltjes te schrijven. Maar dankzij namen als Arthur C. Clarke en de Duitse SF serie Perry Rhodan begon het schrijven serieuze vormen aan te nemen.

Lees verder

Jaap Boekestein

Jaap Boekestein

Jaap Boekestein schrijft Fantasy, Sciencefiction, Horror, Thrillers, kinderboeken en alle andere genres die hem leuk lijken. Zijn eerste verhaal verscheen in 1989 en daarna volgden er nog een paar honderd plus vijf Fantasyromans.

Lees verder

Robert Corvus

Robert Corvus

Robert Corvus werd in 1972 onder de naam Bernd-Otto Robker geboren, is woonachtig in Keulen en heeft altijd al een voorliefde voor Fantasy en Science Fiction gehad. Hij las de verhalen van Robert E. Howard en J.R.R. Tolkien al lang voordat ze in de mode kwamen.

Lees verder

Jaap Boekestein

Guido Eekhaut

Guido Eekhaut publiceerde ruim zestig boeken en honderdvijftig verhalen in diverse genres, maar deed daar wel veertig jaren over. Hij werd bekroond met de Hercule Poirot prijs…

Lees verder

Désirée de Jong

Désirée de Jong

Désirée de Jong  (1969) wordt van jongs af aan bestempeld als een dromerig kind. Op de basisschool staat steevast onder ieder rapport vermeld dat ze met haar gedachten vaak mijlenver weg lijkt te zijn. Lezen is dan al een grote passie van haar en ze verslindt de boeken van o.a. Tonke Dragt en Thea Beckman.

Lees verder

Esther Geurts

Esther Geurts

Esther Geurts is al van kleins af aan dol op schrijven. In groep drie riep ze al dat ze ‘prinsessenschrijfster’ wilde worden. “Schrijven is iets dat ik altijd al heb gedaan. Fantasy is het genre waarover ik vooral lees en schrijf.’ Als lerares primair onderwijs kan ze het verhalen schrijven ook goed gebruiken.

Lees verder

Gerd Goris

Gerd Goris

Gerd Goris (1986) ontdekte het plezier van het schrijven toen hij in zijn kinderjaren avonturenverhalen verzon en deze met behulp van een ouderwetse typemachine op papier zette. Grote namen als JRR Tolkien en Raymond E. Feist wakkerden zijn literaire verbeelding aan. Momenteel is schrijven Gerds geliefkoosde hobby. Hij beleeft er enorm veel plezier aan en haalt er ook vaak kracht uit

Lees verder

Johan Klein Haneveld

JOHAN KLEIN HANEVELD

Johan Klein Haneveld is schrijver in hart en nieren. Zijn eerste boek kwam uit in 2001, maar ondertussen heeft hij 28 titels op zijn naam staan, waaronder het samen met Theo Barkel geschreven ‘De anti-materie tovenaars’. Verder stelde hij drie verhalenbundels samen. 

Lees verder

Joke Hartog

Joke Hartog

Joke Hartog leeft de natuur. Alles wat groeit en bloeit, speelt een belangrijke rol in haar leven. In de natuur vindt zij rust en inspiratie, de bron van haar creativiteit. Verbeelding, die dan zijn weg naar buiten vindt via pen, potlood en penseel. Creatief schrijven, haar lievelingsvak zowel in de eigen opleiding als in haar beroep als leerkracht basi

Lees verder

Yvette Hazebroek

Yvette Hazebroek

‘Bij twijfel over je koers, volg altijd de Nova Piramide.’

Dat advies krijgt Bay van haar vader in mijn manuscript Bay en de piraenauten. Het is een advies waar ze zich aan vastklampt en dat haar leven meerdere malen richting geeft.
Mijn Nova Piramide is de droom van het schrijven van een boek. Het is de koers die ik al jaren volg…

Lees verder

Roger Kilmore

Roger Kilmore

Roger Kilmore is geboren in 1992 in het niet-pittoreske Schoonhoven. Inmiddels is dat stadje verruild voor het meer aantrekkelijke Amersfoort – de stad van zijn eerdere voorouders.Tijdens zijn studie Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht dook hij onder andere in theater(muziek), filmmuziek, boekverfilming, en het begrijpen en analyseren van proza en poëzie. Toen wist hij al zeker dat zijn passie voor vertellen zou volgen.

Lees verder

Nanouk Kira

Nanouk Kira

Nanouk Kira werd geboren in Middelburg. Hoewel ze heel haar jeugd in deze plaats heeft gewoon, is dit voor haar ook vele andere plaatsen geweest. Met haar fantasie beeldde ze zich als kind altijd al in dat ze ergens anders was en verzon ze hierbij verhalen. 

Lees verder

Martijn Kregting

Martijn Kregting

Wil je schrijven om te leven, of leven om te schrijven? In het geval van Martijn Kregting (1971) is het antwoord in allebei de gevallen ‘ja’. Hij schrijft al sinds zijn jeugd verhalen in het fantastische genre, maar koos er uiteindelijk toch voor om met zijn schrijfsels de journalistieke kant uit te gaan en zo zijn brood te verdienen – schrijven om te leven. 

Lees verder

Anton de Lange

Anton de lange

Anton werd op 13 december 1944 te Rotterdam geboren als derde kind in een oud componistengeslacht. In de voetsporen tredend van zijn voorouders is hij afgestudeerd aan het conservatorium en is altijd in de klassieke muziekwereld werkzaam geweest als componist/dirigent/hoboïst.

Lees verder

Vince Penders

Vince Penders

VINCE PENDERS

In niets, en toch in alles, lijkt Vince Penders (24) nog op het jongetje dat op zijn elfde met schrijven begon. Hij had een niet-aflatende fantasie, een rotsvaste toewijding aan zijn manuscripten en een protofascistische drang tot correcte spelling. Epistels van een paar pagina’s lagen hem niet: hij had hele boeken te vertellen, een wereld vol wendingen en details.

Lees verder

Christopher Petersen

Christopher C. Petersen

Christopher C. Petersen is een jonge, veelbelovende schrijver die al sinds zijn kindertijd geboeid is door verhalen over dingen die niet kunnen. Hij heeft nooit begrepen waarom er verhalen worden geschreven over de gewone wereld. Daar kun je genoeg van meemaken in je eigen leven, boeken zijn er volgens hem om je compleet te verliezen in iets buitengewoons, iets dat niet kan, maar wat je zó graag zou willen dat wel kon.

Lees verder

Nadine Stenglein

Nadine Stenglein

Nadine Stenglein woont samen met haar familie in Oberfranken, Duitsland. Ze schrijft al sinds haar vroege jeugd en doet dit vaak in combinatie met het maken van aquarellen en olieverfschilderijen. In 2015 verscheen haar eerste roman, getiteld  Aurora Sea.

Lees verder

Tais Teng

Tais Teng

Tais Teng, een pseudoniem van Thijs van Ebbenhorst Tengbergen, is zonder twijfel een van de beste en meest fantasievolle schrijvers van het Nederlandse taalgebied. Alhoewel hij als kind een carrière  als ruimtepiloot ambieerde, heeft hij momenteel meer dan 100 boeken op zijn naam staan

Lees verder

Karen Willekens

Karen Willekens

Karen Willekens (1976) uit Schoten zou als kind nooit gedacht hebben – laat staan ervan gedoomd hebben – om schrijfster te worden. Lezen en spelling waren in de basisschool een echte kwelling voor haar. Pas veel later, na haar hogere studies Ergotherapie kreeg de leesmicrobe haar te pakken. Waar Harry Potter de deur opende, sloeg Twilight die uit haar scharnieren.

Lees verder

Uschi Zietsch

USCHI ZIETSCH

Uschi Zietsch werd op 3 Augustus 1961 te München geboren. Ze groeide op aan de rand van de stad waar ze volop kon genieten van de natuur. Op driejarige leeftijd begon ze haar eerste verhalen te vertellen. Nadat ze op school had leren lezen en schrijven, kon het niet uitblijven dat haar schoolschriften gevuld werden met verhalen.

Lees verder