'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

'"Uitgeverij Macc is duidelijk een van de grootste op het gebied van Fantastische anthologieën!".' Jos Lexmond, Fantastiche Vertellingen

'Hou je heel erg van Fantasy en bijvoorbeeld Griezelverhalen, dan is Uitgeverij Macc sowieso een heel fijn adres.' Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant

Uschi Zietsch

Uschi Zietsch

Uschi Zietsch werd op 3 Augustus 1961 te München geboren. Ze groeide op aan de rand van de stad waar ze volop kon genieten van de natuur. Op driejarige leeftijd begon ze haar eerste verhalen te vertellen. Nadat ze op school had leren lezen en schrijven, kon het niet uitblijven dat haar schoolschriften gevuld werden met verhalen.

In die periode maakte ze ook kennis met Perry Rhodan, niet wetende dat ze jaren later voor deze serie zou gaan schrijven.

Haar eerste stappen op weg naar het uitgeversleven was het op veertienjarige leeftijd oprichten van een schoolkrant. Het zou echter nog tot December 1984 duren totdat haar eerste roman uitgegeven zou worden door Heyne in Duitsland. Het was de roman ‘Sternenwolke und eiszauber’. Het bleek goed te verkopen en haar tweede roman ‘Der  Traum der Wintersonnen’, verscheen.

Tijdens een ontmoeting bij de boekenbeurs, we schrijven 1991, kwam tenslotte de onvermijdelijke ontmoeting met de toenmalige hoofdredacteur van Perry Rhodan, Florian Marzin, en werd ze uitgenodigd om het Perry Rhodan team te versterken. Het eerste Perry Rhodan deeltje van haar hand was nummer 1652, ‘Im Netz des Quidor’. Tot op heden heeft ze 66 deeltjes geschreven en daarnaast enkele boeken.

Bij Uitgeverij Macc is ondertussen haar fenomenale trilogie De Woudzee Kronieken verschenen en onder haar pseudoniem Susan Schwartz de Perry Rhodan roman Quinto Center.

Onlangs heeft Uschi Zietsch de Duitse Fantasy prijs 2017 gewonnen vanwege haar verdiensten als zowel auteur en uitgever van originele Duitstalige Fantasy.