'Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.' Edmond van Loosen, bol.com

'"Uitgeverij Macc is duidelijk een van de grootste op het gebied van Fantastische anthologieën!".' Jos Lexmond, Fantastiche Vertellingen

'Hou je heel erg van Fantasy en bijvoorbeeld Griezelverhalen, dan is Uitgeverij Macc sowieso een heel fijn adres.' Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant

Vince Penders

Vince Penders

In niets, en toch in alles, lijkt Vince Penders (1990) nog op het jongetje dat op zijn elfde met schrijven begon. Hij had een niet-aflatende fantasie, een rotsvaste toewijding aan zijn manuscripten en een protofascistische drang tot correcte spelling. Verhalen van een paar pagina’s lagen hem niet: hij had hele boeken te vertellen, een wereld vol wendingen en details. Ook tegenwoordig zwellen zijn creatieve ideeën al snel aan tot een complete roman. Misschien ligt het aan de veelzijdigheid van alles wat hem fascineert? Die brede interesse vormt in veel opzichten zijn leven.

Toen Vince bij Macc debuteerde met Zwaluwhart, was hij al een tijdje een afgestudeerd cultuurwetenschapper en groeiende in de rol van docent. Cultuurwetenschappen? Nee, deze schoenmaker zette zijn leest op zolder. In plaats daarvan publiceerde hij in eigen beheer een statistiekboek. Binnen een paar jaar veroverde Piraten, perziken en p-waarden de studentenpopulatie in Maastricht. In 2021 verschijnt Statistiek in stijl bij Noordhoff Uitgevers; ook deze spirituele opvolger legt een wiskundig vak uit aan de hand van sadistische zeemeeuwen, reclames voor Duits kattenvoer en Elfen met een vruchtbaarheidsprobleem.

Ondanks zijn passie voor het onderwijs kan Vince zijn wortels onmogelijk vergeten. Verhalen schrijven geeft hem een weergaloze levenslust, mits hij erin slaagt zijn zelfkritiek te overstijgen. Zo geduldig als hij is met zijn vrienden en studenten, zo veeleisend is hij richting zijn eigen werk. Vince wil lezers ontroeren met menselijke personages, meeslepen in bloedstollende mysteries, aan het lachen brengen met absurde humor en verrassen met ongewone verteltechnieken. Bovenal streeft hij ernaar origineel te zijn.