Robert Corvus, geboren als Bernd Robker en woonachtig in Domstad Keulen, is al lang geen onbekende naam meer in Duitsland. In 1990 had het Perry Rhodan virus hem reeds te pakken. Het zou tot 2013 duren voordat hij zijn eerste deeltje zou schrijven., nummer 58 uit de Perry Rhodan NEO reeks, Das Gift des Rings. Momenteel is hij niet alleen een van de vaste auteurs van de “erstauflage”van de Grootste Science fiction serie ter wereld, maar heeft ook reeds een twaalfdelige Fantasyreeks samen met niemand minder dan Bernard Hennen geschreven, de Phileasson-Saga, en heeft reeds verschillende boeken op zijn naam staan bij Piper Verlag uit München.

Boven alles is hij, zoals het hoort bij een schrijver, een nieuwsgierig mens dat gelooft in “Sense of Wonder”. Het ongrijpbare dat de lezer een boek in sleurt en het hem niet meer weg laat leggen is niet alleen belangrijk bij sciencefiction, maar ook bij fantasy en griezel. Hij is een nieuwsgierig mens dat kennis wilt maken met hetgeen hij nog niet kent. Zo is hij in 2004, slechts begeleidt door zijn rugzak, over de wereld getrokken, heeft de oerwouden van Guatemala bezocht en in Indiase treinen geslapen, voetstappen achtergelaten in Myanmar en de hiëroglyfen van Luxor bewonderd. 

Ondanks dit alles kan men in zijn boeken beleven wat nog niemand beleefd heeft en ervaren wat nog nooit door iemand ervaren is, inclusief de auteur zelf. De fantasie is tenslotte de belangrijkste gave van een schrijver.

Later dit jaar zal Macc dan ook Corvus’ roman “Sternenbrücke”, vertaald als Sterrenbrug, uitgeven. Sterrenbrug vertelt het verhaal van Yul Debarra. Bij de explosie van een sterrenbrug is het ruimteschip waar Debarra’s vrouw Iona zich op bevond in de hyperruimte verdwenen. Sindsdien twijfelt Yul aan de zin van zijn leven. Hij verliest alles, zijn baan als scheepsarts, zijn vermogen en zijn dochter, slechts zijn hond Pelgrim blijft hem trouw. Op dat moment krijgt hij echter een aantrekkelijk aanbod. Hij monstert aan als scheepsarts aan boord van het ruimteschip PONTIFESSA van de Starsilver Corporation. Zij gaan de vernietigde sterrenbrug repareren. Yul gaat de honderdvijftig jaar lang durende subruimtevlucht aan in de hoop informatie te vinden over zijn verdwenen vrouw. Als hij anderhalve eeuw later echter uit hybernatie komt, wacht er alles behalve een vredige taak op hem in het doelsysteem…