Guido Kees – Het Potlood

 

Dit bijzonGuido en Martin na tekenender spannende jeugdboek is nog steeds één van de leukste boeken die we de afgelopen jaren uit hebben gegeven. Waarom? Het is een vlot geschreven en humoristisch verhaal dat van het begin tot het einde de aandacht vast blijft houden. De reacties van de lezers spreken niet alleen voor zich, het was nog maar net uit of het bleek al de aandacht van filmmaker Martin Dewitte getrokken te hebben. Ondertussen zijn de voorbereidende activiteiten alvorens men met filmen kan beginnen in volle gang. Natuurlijk gaat er nog wat tijd overheen voordat de camera’s daadwerkelijk gaan draaien, dus het blijft voor iedereen nog even spannend, maar toch zullen we ons best doen om u regelmatig een update te geven van de activiteiten rondom de film Het Potlood. Uiteraard zullen we de auteur ook regelmatig aan het woord laten!

Eén van de Belgische lezers van Het Potlood schreef onlangs een mail aan de auteur voor een magazine op school, hetgeen resulteerde in een kort interview. Hieronder een gedeelte van dat interview.

Hoe bent u ertoe gekomen om schrijver te worden?

Guido Kees:

Ik wilde altijd al schrijver worden, zelfs toen ik nog zo jong was als jijzelf. Eigenlijk was het meer een geheime droom van me, sinds kind al. Ik schreef altijd al graag en was/ben een echte boekenwurm. Ik las ontelbare boeken en kan me nog steeds verheugen als ik de eerste bladzijde van een boek begin te lezen. Pas toen ik ouder werd en doorhad dat alleen jijzelf je dromen waar kan maken, besloot ik om mijn kans te wagen. Ik schreef mijn eerste ‘echte’ boek, Geen spoor van Kevin, en stuurde het verhaal naar een uitgever. Die was zo enthousiast dat hij het boek onmiddellijk uit wilde geven. Toen ik het eerste boek in handen kreeg was ik dan ook heel erg blij en trots. Daarna schreef ik nog een verhaal, The Pencil, en dat werd in Amerika uitgegeven. Toen een uitgever in Nederland het verhaal las, wilde die het ook in het Nederlands uitgeven. Dat werd toen het boek Het Potlood.

Omdat de commentaren best wel goed waren, trok dat de aandacht van een filmmaker. Die kocht het boek en begon te lezen en ik kreeg een telefoontje van hem: Of hij een film mocht maken van Het Potlood! Natuurlijk was ik superblij. Als alles goed gaat beginnen de opnames volgende zomer en daarna zal de film in alle filmzalen te zien zijn. Andere filmproducenten werden toen ook nieuwsgierig en nadat ze het boek gelezen hadden, vroegen ze me of ik van hun televisieserie De zoon van Artan ook boeken wilde schrijven. Ik nam de uitdaging aan en dat is heel goed gelukt.

FOTO: Guido Kees (links) en Martin Dewitte (rechts) nadat het filmcontract getekend was.

Bestel Het Potlood nu

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *