Eén van de nieuwe romans die binnenkort zal verschijnen is Windkracht 13, een SF-roman met als thema het weer. Wat staat ons wat dit betreft te wachten? Voordat we echter kennis maken met Windkracht 13, hoog tijd om.de auteur, Bram Arends, wat beter te leren kennen.

Kan je ons wat meer over jezelf vertellen? Wie is Bram Arends

Ik ben geboren in Amsterdam en vervolgens vaak verhuisd (naar onder meer Zwolle, Suawoude en Hardenberg) vanwege het beroep van mijn moeder; dominee. Ik heb rechten gestudeerd in Groningen, en ben in 2012 afgestudeerd waarna ik verschillende juridische functies heb bekleed, waaronder juridisch medewerker bij de overheid en bij slachtofferhulp. Enkele hobbie’s zijn schilderen, films en, uiteraard, schrijven.

Wat heeft je ertoe aangezet om te gaan schrijven?

Mijn fantasie heeft me er toe aangezet een eigen verhaal te willen creeren, omdat het bij films (en andere boeken) vaak zo is dat je nadenkt over hoe je het zelf zou hebben geschreven. Ik heb na enkele jaren de daad bij het woord gevoegd en ben gewoon begonnen.

Hoe zou jij je debuut willen omschrijven? Het is tenslotte niet een alledaagse roman en heel erg actueel.

Mijn debuut zou ik omschrijven als een samenvoegsel van mijn fantasie en de, potentiele, realiteit. Ik heb het plaatje in mijn hoofd van hoe de wereld er over enkele honderden jaren uit zou kunnen zien geprobeerd over te zetten op papier en daar een, hopelijk, boeiende verhaallijn aan toegevoegd vanuit een jeugdig perspectief om het zowel spannend als luchtig te maken.

Hoe kwam je op het idee voor deze roman?

Het idee voor dit verhaal kwam voort uit het volgen van de recente, zorgwekkende, klimaatontwikkelingen waar ik mij in verdiept heb en, wellicht verrassend, Jurassic park waar ik van kinds af aan een fascinatie mee heb gehad. Vooral de specifieke omschrijving van de omgeving vindt hier zijn oorsprong. Ik ben vervolgens gaan schrijven en dit verhaal kwam er uit rollen.

Het komt al snel uit, wat zijn je plannen voor hierna?

Mijn plannen voor de komende maanden zijn me vooral richten op mijn gezin en overige hobbies, en ondertussen rustig nadenken over een nieuw idee voor een volgend boek. Ik ben iemand die niet kan schrijven om het schrijven. Het moet vanuit een passie komen.

Is er iets wat je zelf nog graag kwijt wil?

Hopelijk heb ik iets toegevoegd aan het literaire landschap waar veel mensen plezier aan kunnen beleven, maar ook van gaan nadenken vanwege het dringende onderwerp. Dat is mijn intentie geweest en ik ben zelf erg tevreden over het resultaat. Ik wens iedereen veel leesplezier.